paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Masło smakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne masełko smakowe które można podać na chlebek zamiast tradycyjnego masła. Na takim masełku można również usmażyć jajecznicę czy rybę na pewno będzie pyszna

Masło smakowe

Składniki:

Masło smakowe

 

  • masło 20 dag
  • ser żółty 3-4 plastry
  • czosnek 1-2 ząbki
  • kucharek do smaku
  • szczypior 1 pęk

Sposób przygotowania:

Masło smakowe
Pyszne masełko smakowe które można podać na chlebek zamiast tradycyjnego masła. Na takim masełku można również usmażyć jajecznicę czy rybę na pewno będzie pyszna.

Szczypior opłukać i osuszyć drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ser żółty podobnie jak szczypiorek pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Masło rozetrzeć widelcem. Do masła dodać do smaku przeciśnięty czosnek oraz kucharek, wymieszać rozcierając.

Na koniec dodać szczypior oraz serek i wymieszać.

Można zamrozić lub przechowywać 2-3 dni w lodówce.