Sposób przygotowania:
Masło smakowe
Pyszne masełko smakowe które można podać na chlebek zamiast tradycyjnego masła. Na takim masełku można również usmażyć jajecznicę czy rybę na pewno będzie pyszna.
Szczypior opłukać i osuszyć drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ser żółty podobnie jak szczypiorek pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Masło rozetrzeć widelcem. Do masła dodać do smaku przeciśnięty czosnek oraz kucharek, wymieszać rozcierając.
Na koniec dodać szczypior oraz serek i wymieszać.
Można zamrozić lub przechowywać 2-3 dni w lodówce.
Szczypior opłukać i osuszyć drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ser żółty podobnie jak szczypiorek pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Masło rozetrzeć widelcem. Do masła dodać do smaku przeciśnięty czosnek oraz kucharek, wymieszać rozcierając.
Na koniec dodać szczypior oraz serek i wymieszać.
Można zamrozić lub przechowywać 2-3 dni w lodówce.