Sposób przygotowania:
Kapusta zasmażana
Kapustę obieramy z zepsutych liści,myjemy,usuwamy głębia.drobno szatkujemy.Gotujemy we wrzącej lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy na sicie. Odrobinkę wody z gotowanej kapusty ok. 3/4 szkl. zostawiamy. Cebulkę obieramy,drobno kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy smalec,dajemy posiekaną cebulkę i lekko podsmażamy do miękkości ale nie rumienimy.
Do podsmażonej cebulki wsypujemy 2 łyżeczki mąki pszennej i lekko rumienimy na lekko złoty kolor. Wlewamy gorącą wodę pozostawianą z gotowania kapusty,mieszamy.
Wkładamy ugotowana kapustę.Wszystko razem chwilkę gotujemy. Doprawiamy do smaku kwaskiem cytrynowym,cukrem i odrobiną soli. Koperek myjemy ,drobno siekamy. Mieszamy z kapustą.
Do podsmażonej cebulki wsypujemy 2 łyżeczki mąki pszennej i lekko rumienimy na lekko złoty kolor. Wlewamy gorącą wodę pozostawianą z gotowania kapusty,mieszamy.
Wkładamy ugotowana kapustę.Wszystko razem chwilkę gotujemy. Doprawiamy do smaku kwaskiem cytrynowym,cukrem i odrobiną soli. Koperek myjemy ,drobno siekamy. Mieszamy z kapustą.