mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

masło serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

proste masełko do niedzielnych tostów:)

masło serowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

masło serowe

 

  • 1/2 kostki masła
  • łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki
  • 70 g sera lazur (ja miałam złoty lazur)

Sposób przygotowania:

masło serowe
Masło dobrze utrzeć (może być z użyciem miksera), w trakcie ucierania dodać natkę pietruszki oraz starty wcześniej na tarce ser lazur. Jak już się wszystko dobrze połączy- masło schłodzić. Teraz będzie można nadać mu jakiś kształt np. kuleczek. Następnie masło zamrozić, wyjąć je dopiero godzinę przed podaniem. Smacznego!
masło serowe
ja czasem zamiast miksera- ucieram masło w moździerzu, mniej puszyste ale wyraźniej czuć lazur:)

Tagi:

sery ser