wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Masło z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czasami robimy sobie smakowe masełka. Polecam żeby wspomóc odporność.

Masło z czosnkiem

Składniki:

Masło z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Masło z czosnkiem
Do wykonania tego dodatku do potraw potrzebujemy miękkiego masła. Obieramy czosnek a następnie przepuszczamy go przez praskę. Łączymy go z masłem i ucieramy tak długo, aż się składniki połączą. Pietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy na bardzo drobno. Dodajemy do masła, doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na chwilkę do lodówki. Wierzch masła posypujemy mieloną papryką. Smacznego.