ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Masło z suszonym koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masło idealne do smarowania kanapek, tostów i grzanek. Polecam!

Masło z suszonym koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masło z suszonym koperkiem

 

  • 1 kostka masła
  • 3-4 łyżeczki suszonego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek Prymat
  • kilka gałązek świeżego koperku do dekoracji
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Masło z suszonym koperkiem
Masło wyjmujemy dzień wcześniej z lodówki. Gdy już będzie wystarczająco miękkie, przekładamy je do miseczki. Dodajemy suszony koperek, przyprawę do sałatek, szczyptę soli oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy wszystko dokładnie, aż uzyskamy gładką, jednolitą masę. Masło dekorujemy posiekanym drobno koperkiem. Podajemy do pieczywa. Smacznego!
Masło z suszonym koperkiem
Pamiętajmy że nie sposób zrobić masło koperkowe z twardego masła.
Masło z suszonym koperkiem
Odrobina przyprawy do sałatek Prymat nada masłu odpowiedniego aromatu.
Masło z suszonym koperkiem
Suszony koperek jest łatwo dostępny przez okrągły rok.
Masło z suszonym koperkiem
Wszystkie składniki mieszamy widelcem, aż powstanie gładka masa.