czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Mazurek z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ekspresowy w przygotowaniu mazurek makowo-orzechowy. Można do niego dodać inne ulubione bakalie, im więcej tym smaczniejszy :)

Mazurek z orzechami

Składniki:

Mazurek z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Mazurek z orzechami
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, wsypać mąkę, 10 dkg posiekanych orzechów, mak, dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać.

Ciasto przelać blaszkę o wymiarach ok. 24×28 cm. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Na wystudzonym cieście rozsmarować masę krówkową i posypać resztą startych orzechów.

Smacznego :)

Tagi:

ciasto mazurek