Mazurek to jedno ze sztandarowych ciast, wypiekanych podczas Świąt Wielkiej Nocy. Kruche z zewnątrz, wewnątrz wilgotne i kleiste z różnorodnymi nadzieniami.
Przygotowywane na bazie ciasta kruchego, biszkoptowego, czy makaronikowego zachwycają nietuzinkowymi dekoracjami. Pisanki, zajączki, czy baranki w asyście gałązek bazi pięknie prezentują się na cieście.
Tradycyjnie, mazurek z masą z różanej marmolady jest idealnym połączeniem kruchych blatów ciasta przełożonych soczystymi owocami.
Mazurek kajmakowy jest wyjątkowo delikatny i kremowy. Z dodatkiem skórki pomarańczowej lub otartej skórki z cytryny przełamiemy słodycz orzeźwiającą cytrusowa nutą.
Dla wszystkich fanów kakao, mazurek wypełniony gorzką lub mleczną czekolada z kawałkami bakalii świetnie uzupełni wielkanocne propozycje deserowe na stole. Zanurzone w masie podprażone płatki migdałowe utworzą piękny, kwiatowy wzór, którego nie powstydzi się żadne z Nas.
Spróbujcie świetnych propozycji na wielkanocne mazurki, które z pewnością zasmakują całej rodzinie!
Tradycyjnie, mazurek z masą z różanej marmolady jest idealnym połączeniem kruchych blatów ciasta przełożonych soczystymi owocami.
Mazurek kajmakowy jest wyjątkowo delikatny i kremowy. Z dodatkiem skórki pomarańczowej lub otartej skórki z cytryny przełamiemy słodycz orzeźwiającą cytrusowa nutą.
Dla wszystkich fanów kakao, mazurek wypełniony gorzką lub mleczną czekolada z kawałkami bakalii świetnie uzupełni wielkanocne propozycje deserowe na stole. Zanurzone w masie podprażone płatki migdałowe utworzą piękny, kwiatowy wzór, którego nie powstydzi się żadne z Nas.
Spróbujcie świetnych propozycji na wielkanocne mazurki, które z pewnością zasmakują całej rodzinie!