Sposób przygotowania:
Sernik kawowy z kaszą manną
Jedno całe jajko i żółtka wbijamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem i kawą rozpuszczalną na puszysty kogel mogel, następnie łączymy z serem, dodajemy proszek budyniowy, kaszę, orzechówkę i rozpuszczone, przestudzone masło. Całość miksujemy na jednolitą masę, a na końcu masę serową łączymy z pianą z białek.
Gotową masę serową przekładamy do natłuszczonej tortownicy (średnica ok 26 cm). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przed godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Gotową masę serową przekładamy do natłuszczonej tortownicy (średnica ok 26 cm). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przed godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.