Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
Mąkę posiekać z margaryną, dodać resztę składników i zagnieść ciasto, a następnie schłodzić przez 1-2 godziny. Ciasto podzielić na trzy części, każdą kolejno rozwałkować i piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni, około 15-20 minut, do zezłocenia. (blaszka 25×40 cm)
Budyń rozprowadzić w mleku, a pozostałe składniki masy serowej włożyć do garnka i miksując podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa będzie jednolita, wlać do niej budyń i nadal miksując doprowadzić do zagotowania. Zestawić z palnika.
Masa powinna zgęstnięć. Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch udekorować polewą i wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić, masa musi dobrze stężeć.
Budyń rozprowadzić w mleku, a pozostałe składniki masy serowej włożyć do garnka i miksując podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa będzie jednolita, wlać do niej budyń i nadal miksując doprowadzić do zagotowania. Zestawić z palnika.
Masa powinna zgęstnięć. Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch udekorować polewą i wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić, masa musi dobrze stężeć.