Sposób przygotowania:
Sernik porzeczkowy z truskawkami
Porzeczki obrać z łodyżek, wrzucić do garnka, podlać 1/2 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną. Następnie mus przetrzeć przez sito i gotować jeszcze kilka minut. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać niewielką ilością wody, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną żelatynę wlać do gorącego musu porzeczkowego i odstawić do wystudzenia.
Śmietanę kremówkę zmiksować z cukrem pudrem na sztywno, a następnie połączyć z serem i cały czas miksując wlewać mus porzeczkowy.
Tortownicę o średnicy wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę serową. Na masie serowej ułożyć truskawki i odstawić do lodówki. Kiedy sernik zacznie tężeć na wierzch wylać wystudzoną galaretkę. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego :)
Śmietanę kremówkę zmiksować z cukrem pudrem na sztywno, a następnie połączyć z serem i cały czas miksując wlewać mus porzeczkowy.
Tortownicę o średnicy wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę serową. Na masie serowej ułożyć truskawki i odstawić do lodówki. Kiedy sernik zacznie tężeć na wierzch wylać wystudzoną galaretkę. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego :)