Sposób przygotowania:
Wiosenny sernik na zimno
Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Żelatynę wsypać do dwóch szklanek i każdą z nich zalać do połowy wodą, żeby spęczniała. Ser podzielić na pół. Jedną połowę zmiksować z musem z marakui lub musem z dowolnych świeżych lub mrożonych owoców. Połowę żelatyny rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzoną zmiksować z serem.
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i wlać masę, która jest dość rzadka, więc biszkopty uniosą się do góry. Wstawić do lodówki aż masa zacznie tężeć, na około pół godziny.
Drugą część żelatyny rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
Drugą połowę sera zmiksować z jogurtem, cukrem waniliowym i zielonym jęczmieniem, a na końcu połączyć z żelatyną. Zieloną masę wylać na stężałą masę serowo-owocową i ponownie wstawić do lodówki.
Kiedy się zetnie, całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny, do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i wlać masę, która jest dość rzadka, więc biszkopty uniosą się do góry. Wstawić do lodówki aż masa zacznie tężeć, na około pół godziny.
Drugą część żelatyny rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
Drugą połowę sera zmiksować z jogurtem, cukrem waniliowym i zielonym jęczmieniem, a na końcu połączyć z żelatyną. Zieloną masę wylać na stężałą masę serowo-owocową i ponownie wstawić do lodówki.
Kiedy się zetnie, całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny, do całkowitego stężenia. Smacznego :)
halina
czarrna
Dziękuję i polecam )