graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

medaliony wieprzowe w papryce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do podkreślenia smaku należy użyć koncentratu pomidorowego 30- procentowego.

medaliony wieprzowe w papryce

Składniki:

medaliony wieprzowe w papryce

 

  • 80dag schabu bez kości
  • 10dag cebuli
  • 30dag śmietany
  • 10dag smalcu
  • 10dag koncentratu pomidorowego
  • 40g mąki
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • sól

Sposób przygotowania:

medaliony wieprzowe w papryce
Schab umyty pokroić na 10 kawałków, rozbić i uformować w okrągłe medaliony. Oprószyć mąką, smażyć na smalcu do złotego koloru, przełożyć do rondla. Na pozostałym na patelni tłuszczu zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę,dodać paprykę i szklankę wody i wszystko zagotować. Tak przygotowanym sosem zalać medaliony,dodać śmietanę rozmieszaną z pozostałą mąka, przecier i dusić 15 -25 minut. Podawać np. z ziemniakami.

Tagi:

beza schab bezy