KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Meksykańska salsa z awokado.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Turkusowe morze, biały piasek, kelnerka serwująca kolorowego drinka i wspaniałą salse z awokado ..... to Meksyk.

Meksykańska salsa z awokado.

Składniki:

Meksykańska salsa z awokado.

 

  • 2 dojrzałe awokado,
  • 2 łyżki soku z limonki,
  • 1 łyżeczka dobrej oliwy,
  • 1 mała cebulka szalotka,
  • sól do smaku,
  • kilka kukurydzianych nachosów,

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska salsa z awokado.
Awokado obieramy, przecinamy na połowę, wyciągamy pestkę, kroimy w drobną kostkę i dokładnie ucieramy dodając sok z limonki i odrobinę soli. Cebulkę kroimy na bardzo drobne kawałki i dodajemy do utartej masy awokado, delikatnie skrapiamy oliwą i łączymy dokładnie wszystkie składniki, tak aby powstała jednolita masa. Na środku talerza układamy gotową salse, wbijamy nachosy i możemy kosztować wspaniałe delikatne danie. SMACZNEGO.

Tagi:

awokado