Sposób przygotowania:
Potrawka meksykańska
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko
2. Piersi kurczaka kroimy w grubszą kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej dodajemy soli i słodką oraz ostrą paprykę w proszku. Smażymy ok 17 min co jakiś czas mieszając.
3. Po tym czasie zalewamy mięso wodą - tak by było przykryte. I Dusimy.
4. Po ok 10 minutach dodajemy pomidory z puszki. I dalej dusimy
5. Cebulę kroimy w cieniutkie półplasterki, Paprykę słodką w kostkę , ostrą natomiast drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy ok 10-15 minut.
6. Cebulę z paprykami dodajemy do mięsa z pomidorami. I dusimy 10 minut. Dodajemy fasolę oraz kukurydzę oraz przyprawy. Dusimy 10 minut.
7. Podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem
2. Piersi kurczaka kroimy w grubszą kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej dodajemy soli i słodką oraz ostrą paprykę w proszku. Smażymy ok 17 min co jakiś czas mieszając.
3. Po tym czasie zalewamy mięso wodą - tak by było przykryte. I Dusimy.
4. Po ok 10 minutach dodajemy pomidory z puszki. I dalej dusimy
5. Cebulę kroimy w cieniutkie półplasterki, Paprykę słodką w kostkę , ostrą natomiast drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy ok 10-15 minut.
6. Cebulę z paprykami dodajemy do mięsa z pomidorami. I dusimy 10 minut. Dodajemy fasolę oraz kukurydzę oraz przyprawy. Dusimy 10 minut.
7. Podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem