nunciaaa

nunciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Mięciutkie ciasto na pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gnieć aż pozbędziesz się gródek

Mięciutkie ciasto na pierogi

Składniki:

Mięciutkie ciasto na pierogi

 

  • 1 szklanka ciepłej lecz nie gorącej wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • około 1 kg mąki

Sposób przygotowania:

Mięciutkie ciasto na pierogi
Do miski wlewamy szklankę ciepłej wody olej oraz jajko. Ugniatając trzeba rozgnieść jajko, mieszaj te składniki w misce.Następnie dodaj szczyptę soli również wymieszaj. Na koniec mąkę,nie wsypywać od razu ! powolutku wsypuj i mieszaj gdy ciasto nie będzie miało już formy płynnej wyrzuć je na stół bądź stolice,Cały czas dodawaj mąkę i gnieć ciasto. Jeśli ciasto już nie klei się do rąk znaczy się że jest już gotowe. PAMIĘTAJ! Dobrze wygnieć ciasto.!