Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie na cieście z masłem
Zmielić ziemniaki w maszynce do mięsa na średnim sitku.
Obrać i umyć cebule a potem pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na patelni, wystudzić.
Do zmielonych ziemniaków dodać cebulę oraz ser twarogowy i przyprawy do smaku, wymieszać nadzienie.
Potem do miski wsypać mąkę, a potem dodać sól i pozostałe składniki ciasta.
Wymieszać je i wyrobić elastyczne ciasto.
Zawinąć je w folię spożywczą lub włożyć do woreczka i odłożyć na pół godziny.
Następnie wałkować porcje ciasta, wycinać w nim kółka ( u mnie średnicy 10 cm ) i nakładać porcje nadzienia na krążki ciasta.
Zlepiać dowolnie pierogi i układać na ściereczce a drugą zakryć aby pierogi nie wysychały.
Pierogi gotować kilka minut partiami po kilka minut od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową na talerze i okrasić skwareczkami.
Obrać i umyć cebule a potem pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na patelni, wystudzić.
Do zmielonych ziemniaków dodać cebulę oraz ser twarogowy i przyprawy do smaku, wymieszać nadzienie.
Potem do miski wsypać mąkę, a potem dodać sól i pozostałe składniki ciasta.
Wymieszać je i wyrobić elastyczne ciasto.
Zawinąć je w folię spożywczą lub włożyć do woreczka i odłożyć na pół godziny.
Następnie wałkować porcje ciasta, wycinać w nim kółka ( u mnie średnicy 10 cm ) i nakładać porcje nadzienia na krążki ciasta.
Zlepiać dowolnie pierogi i układać na ściereczce a drugą zakryć aby pierogi nie wysychały.
Pierogi gotować kilka minut partiami po kilka minut od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową na talerze i okrasić skwareczkami.
kasia900