kasia.nma

kasia.nma

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

mięciutkie faworki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dla tych,którzy wolą faworki mięciutkie

mięciutkie faworki

Składniki:

mięciutkie faworki

 

  • 2szkl.mąki
  • mała śmietanka 18%
  • 4 żółtka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

mięciutkie faworki
Z podanych składników wyrobić porządnie ciasto tak zagniecione ciasto jest gotowe do robienia faworków.Odcinamy kawałek ciasta i wałkujemy placek ok 1-2mm z placka wycinamy paski i zwijamy faworki,tak postępujemy z całym ciastem.Gotowe faworki  wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron Wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu posypujemy pudrem.

Tagi:

faworki chrust