Sposób przygotowania:
Miękkie babeczki z kajmakiem (krówkami)
Do misy wsypać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz dodać jajko, olej, mleko i zmiksować szybko i jak najkrócej na średnich obrotach, tylko do połączenia składników.
Do papilotek ułożonych w otworach na blasze do babeczek nakładać po łyżce ciasta (tak, aby przykryć dno papilotki), następnie do każdej nałożyć ok. pół łyżeczki kajmaku (masy krówkowej) i przykryć 1 łyżką ciasta, do ok. 2/3 wysokości.
Piec w temperaturze 180-185 st. C przez ok. 25-30 minut w górnej części piekarnika, bez termoobiegu.
Babeczek nie trzeba przechowywać w lodówce, ta receptura sprawia, że zachowują w środku świeżość i miękkość, a z zewnątrz delikatną chrupkość.
Do papilotek ułożonych w otworach na blasze do babeczek nakładać po łyżce ciasta (tak, aby przykryć dno papilotki), następnie do każdej nałożyć ok. pół łyżeczki kajmaku (masy krówkowej) i przykryć 1 łyżką ciasta, do ok. 2/3 wysokości.
Piec w temperaturze 180-185 st. C przez ok. 25-30 minut w górnej części piekarnika, bez termoobiegu.
Babeczek nie trzeba przechowywać w lodówce, ta receptura sprawia, że zachowują w środku świeżość i miękkość, a z zewnątrz delikatną chrupkość.