Sposób przygotowania:
Sernik kawowy z białą czekoladą
Masa kawowa:
Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy kawę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Nałóż masę kawową. Wstaw do lodówki na godzinę.
Masa z białej czekolady:
Czekoladę połam na kawałki. Rozpuść nad kąpielą wodną. Wystudź. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką.
Masę z białą czekoladą nakładamy na masę kawową. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujmy. Bitą śmietanę układamy na wierz sernika. Posypujemy kakałem i kawa.
Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.
Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy kawę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Nałóż masę kawową. Wstaw do lodówki na godzinę.
Masa z białej czekolady:
Czekoladę połam na kawałki. Rozpuść nad kąpielą wodną. Wystudź. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką.
Masę z białą czekoladą nakładamy na masę kawową. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujmy. Bitą śmietanę układamy na wierz sernika. Posypujemy kakałem i kawa.
Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.