Sposób przygotowania:
miękkie ciasto z rabarbarem
1. Myjemy surowe jaja. Oddzielamy żółtka od białek. Białka miksujemy na najwyższych obrotach aż powstanie sztywna piana. W między czasie stróżkiem dosypujemy cukier oraz dodajemy żółtka. Bardzo lekko mieszamy aby masa nie opadła.
2. Mieszamy mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Dolewamy olej. Mieszamy
3. Rabarbar obrany i umyty kroimy w paski bądź kostki i łączymy z masą.
4. Całość wylewamy na natłuszczoną blachę. Pieczemy 50 minut w temp. 170 s.c
2. Mieszamy mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Dolewamy olej. Mieszamy
3. Rabarbar obrany i umyty kroimy w paski bądź kostki i łączymy z masą.
4. Całość wylewamy na natłuszczoną blachę. Pieczemy 50 minut w temp. 170 s.c
artus2692
Babciagramolka
Zdecyduj się na coś - albo chcemy by Smakosz się rozwijała i pisała poprawne przepisy albo ma sie pretensję, że coś napisze lepiej. Nie pisz , ze coś skopiowała jeśli nie potrafisz tego udowodnić bo to jest szkalowanie.
Pyza
Bunia, ja też myślę, że sama tego nie napisała - ktoś to zrobił za nią, wkleiła i już. Nawet domyślam się kto :) Niestety, tacy jak ona się nie zmieniają ...