Sposób przygotowania:
Mielone do hamburgerów z indyka
Mięso z indyka zmielić maszynką do mielenia mięsa, dodać sól, pieprz. Wbić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę.
Cebulę obrać i umyć, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Można dodać ulubione zioła, wymieszać i formować sznycle cienkie lekko rozpłaszczone. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.
Cebulę obrać i umyć, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Można dodać ulubione zioła, wymieszać i formować sznycle cienkie lekko rozpłaszczone. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.