jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Mielone do hamburgerów z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie mielone do hamburgerów możemy zrobić domowe. Będą bez żadnych dodatkowych konserwantów, wiemy co dodajemy.

Mielone do hamburgerów z indyka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mielone do hamburgerów z indyka

 

  • mięso z indyka - udziec 400 g
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • bułka czerstwa 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • ząbki czosnku 2 szt.
  • papryka czerwona w proszku 1 łyżeczka
  • przyprawa do indyka 1/2 łyżeczki
  • tymianek 1/2 łyżeczki
  • jajko 1 szt.
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone do hamburgerów z indyka
Mięso z indyka zmielić maszynką do mielenia mięsa, dodać sól, pieprz. Wbić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę.

Cebulę obrać i umyć, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Można dodać ulubione zioła, wymieszać i formować sznycle cienkie lekko rozpłaszczone. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.

Układać na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.
Mielone do hamburgerów z indyka
mięso z indyka mielimy przez maszynkę do mięsa
Mielone do hamburgerów z indyka
Wbijamy jajko,przyprawiamy solą i pieprzem
Mielone do hamburgerów z indyka
cebulę myjemy i kroimy w kostkę, czosnek przepuszczamy przez praske
Mielone do hamburgerów z indyka
Przyprawiamy ulubionymi ziołami, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, mieszamy .
Mielone do hamburgerów z indyka
Formujemy sznycle cienkie, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu z obu stron na rumiano .