Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z indyka z pieczarkamiETAP 1:
Cebulę oraz pieczarki obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, na rozgrzany olej. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Smażyć, aż cała woda z pieczarek wyparuje.
Bułkę tartą zalać mlekiem i odstawić do spęcznienia.
W misce wymieszać mięso mielone z jajkami, siemieniem lnianym, spęczniałą bułką tartą oraz pieczarkami z cebulą. Przyprawić pieprzem , solą i majerankiem. Całość dobrze wymieszać dłońmi.
ETAP 2:
W jednej misce rozbełtać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą.
Z otrzymanej masy formować kotlety i obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
ETAP 3:
Kotlety smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron za złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami.