Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Mielone po rosołowe :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Robię w wersji drobiowej lub mieszanej drobiowo-wołowej

Mielone po rosołowe : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone po rosołowe :

 

  • 1 ugotowane udo ( ćwiartka ) z kurczaka-duże
  • 20 dag gotowanej chudej wołowiny
  • 1 ugotowana duża marchewka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 1/2 kostki przyprawy Oxo do drobiu ( zamiennie, sól, pieprz , maggi, mielona papryka )
  • 4 łyżki utartego żółtego sera - ostrego ( użyłam Chedar )
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone po rosołowe :
Oddzielić mięso od kości. Obrać ze skórek i chrząstek. Zmielić . Dodać jajko, natkę , utarty ser , 3 płaskie łyżki bułki tartej .Wymieszać. Doprawić rozkruszoną kostką Oxo ( lub przyprawami których normalnie używa się do mielonych ) do smaku. Uformować 4 kotlety . Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju .
Podawać z ziemniakami ( ja robię puree ) i surówką z buraczków .
Dodatek pikantnego sera żółtego powoduje , że kotlety z delikatnego gotowanego mięsa nabierają smaku .
Mielone po rosołowe :
Etap 1
Mielone po rosołowe :
Etap 2
Mielone po rosołowe :
Etap 3
Mielone po rosołowe :
Etap 4