Sposób przygotowania:
Mielone urozmaicone z niespodziankąETAP 1:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, sól, paprykę ostrą. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną cebulę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
2. Z masy mięsnej robimy kuleczki, w środek wciskamy kieliszek a brzegi mięsa podnosimy do góry tak żeby powstałam nam otwór, wyjmujemy kieliszek.
3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 2:
4. Drugą cebulę obieramy drobno kroimy, do cebuli dodajemy drobno pokrojone papryki oraz ogórki, wlewamy ketchup i mieszamy.
5. Farsz wkładamy w każdy otwór mięsa.
6. Pieczemy 30 minut w 180°C.
ETAP 3:
7. Kotleciki gotowe.
8. Smacznego
demisec