Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska
Jajka gotujemy około 7 minut na półtwardo. Obieramy ze skorupek.
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę. Następnie wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, chrzan oraz musztardę. Wyrabiamy wszystko na gładka masę.
Keksowke (długą) smarujemy olejem i obsypujemy bułka tarta. Na dno kładziemy połowę mięsa, na mięsie ukladamy jajka. Można je trochę wcisnąć w to mięso. Na wierzchu ukladamy resztę mięsa, dociskamy lekko ręka, żeby pieczeń była zwarta i smarujemy musztarda.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę. Następnie wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, chrzan oraz musztardę. Wyrabiamy wszystko na gładka masę.
Keksowke (długą) smarujemy olejem i obsypujemy bułka tarta. Na dno kładziemy połowę mięsa, na mięsie ukladamy jajka. Można je trochę wcisnąć w to mięso. Na wierzchu ukladamy resztę mięsa, dociskamy lekko ręka, żeby pieczeń była zwarta i smarujemy musztarda.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.