Sposób przygotowania:
Ziemniaczki pieczone z młoda kapustkąETAP 1:
 
1.	Ziemniaki obieramy i robimy w nich głęboki rowek.
2.	Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy sola oraz przyprawa do ziemniaków.
3.	Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.
ETAP 2:
 
4.	W tym czasie, co pieką się nam ziemniaki robimy farsz, cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5.	Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz boczek, doprawiamy solą oraz pieprzem i prużymy 20 minut.
6.	Masło rozpuszczamy, zagęszczamy mąką pszenną i łączymy z kapustą.
ETAP 3:
 
7.	Farsz nakładamy w środek ziemniaków i posypujemy wierzch startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
8.	Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 4:
9.	Ziemniaczki gotowe.
10.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
skuter5
Kulinarna Chwila