Sposób przygotowania:
Ziemniaczki pieczone z młoda kapustkąETAP 1:
1. Ziemniaki obieramy i robimy w nich głęboki rowek.
2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy sola oraz przyprawa do ziemniaków.
3. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.
ETAP 2:
4. W tym czasie, co pieką się nam ziemniaki robimy farsz, cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz boczek, doprawiamy solą oraz pieprzem i prużymy 20 minut.
6. Masło rozpuszczamy, zagęszczamy mąką pszenną i łączymy z kapustą.
ETAP 3:
7. Farsz nakładamy w środek ziemniaków i posypujemy wierzch startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
8. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 4:
9. Ziemniaczki gotowe.
10. Smacznego.
skuter5
Kulinarna Chwila