Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Naleśniki z pastą serowo-różaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kolorowe naleśniki z konfiturą z płatków dzikiej róży. Akurat kwitnie, więć warto wykorzystać.

Naleśniki z pastą serowo-różaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z pastą serowo-różaną

Naleśniki

konfitura różana

  • 3 szklanki ściśniętych płatków
  • 1/2 szklanki cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • szklanka wody

pasta serowo

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pastą serowo-różaną
Z każdego platka róży oderwać biała końcówkę, która jest gorzka. Zagotować szklankę wody z dodatkiem soku z połowy cytryny i cukru. Włożyc porcjami płatki i zagotować. Ostudzić i zblednować. Ponownie pogotować około 10 minut. Ostudzić.

Ser wymieszać z 5 łyżkami konfitury. Trochę konfitury zostanie, ale trudno przygotować tylko 5 łyżek.

Usmażyć naleśniki z podanych składniów. Każdy naleśnik kolejno smarować pastą i zwinąć w rulon.
Naleśniki z pastą serowo-różaną
Płatki dzikiej róży z oderwanymi białymi końcówkami
Naleśniki z pastą serowo-różaną
Ugotowane płatki i zblendowane płatki dzikiej róży
Naleśniki z pastą serowo-różaną
Pasta serowa z dodatkiem konfitury różanej
Naleśniki z pastą serowo-różaną
Naleśnik posmarowany pastą serowo-różaną