Sposób przygotowania:
Mielone kotleciki z indyka grillowane
Mielone mięso indycze dobrze wymieszać z przyprawami i z dodatkiem oleju.
Włożyć do lodówce na 30 - 50 minut do zamarynowania - następnie formować klopsiki, które lekko podsmazyc na patelni grillowej.
Przesmażone klopsiki nabijać na patyczki do szaszłyków,po 4 klopsy na patyczek.
Tak przygotowane szaszłyki ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla.
Grillować 20 minut, obracając co jakiś czas.
Podawać z grillowanymi warzywami.
Włożyć do lodówce na 30 - 50 minut do zamarynowania - następnie formować klopsiki, które lekko podsmazyc na patelni grillowej.
Przesmażone klopsiki nabijać na patyczki do szaszłyków,po 4 klopsy na patyczek.
Tak przygotowane szaszłyki ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla.
Grillować 20 minut, obracając co jakiś czas.
Podawać z grillowanymi warzywami.
gusia1000