motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mielone z dodatkiem otręb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zwykłe kotlety mielone z dodatkiem otręb

Mielone z dodatkiem otręb

Składniki:

Mielone z dodatkiem otręb

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z dodatkiem otręb
Mięso myjemy i suszymy. Przygotowane mięso mielimy. Cebulę obrać i posiekać, wymieszać razem z mięsem. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do mięsa. Bułkę tartą mieszamy z otrębami, dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego mięsa formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Tagi:

mięso tarta