Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1039]

Mielone z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 55
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obłędnie smaczne kotlety mielone z dodatkiem kapusty kiszonej, znikają ze stołu kilka chwil. Kotlety wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie.

Mielone z kapustą kiszoną

Składniki:

Mielone z kapustą kiszoną

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 całe jajko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej oraz do panierki
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z kapustą kiszoną

I

Mielone z kapustą kiszoną
Przygotowujemy masę mięsna na kotlety mielone , dodajemy pokrojoną kapustę kisozną.

1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
2. Dodaję odsączoną z soku, pokrojoną kapustę kiszoną oraz obraną drobno pokrojoną cebule.

II

Mielone z kapustą kiszoną
Wyrabiamy mieso, robimy okrągłe kotlety mielone, panierujemy, smażymy.

3. Wyrabiam dokładnie masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.

III

4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.