eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Garnek Eli po grillu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po przyjęciu grillowym została mi grillowana kiełbasa, karkówka i udka drobiowe. Więc przygotowałam pyszną potrawę jednogarnkową.

Garnek Eli po grillu

Składniki:

Garnek Eli po grillu

grillowane frykasy

  • 12 kiełbas z grilla
  • 3 plastry karkówki z grilla
  • 3 udka kurczaka z grilla
  • 6 łyżek oleju rzepakowego

warzywa

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 2 cebule

przyprawy

dodatkowo

  • 400 g pełnoziarnistego makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Garnek Eli po grillu

przygotowanie składników

Garnek Eli po grillu
Przygotować składniki pozostałe z grilla.

Przygotować kiełbasę, karkówkę i udka.

przygotowanie składników cd

Garnek Eli po grillu
Przygotować składniki potrawy jednogarnkowej.

Kiełbasę, karkówkę i udka pokroić. Kapustę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.

przygotowanie potrawy

Garnek Eli po grillu
Przesmażyć na oleju składniki z grilla i cebulę.

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kiełbasę, karkówkę, kurczaka i cebulę.

przygotowanie potrawy cd

Garnek Eli po grillu
Kapustę ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić.

Kapustę ugotować na pół miękko, odcedzić i dodać do kiełbasy.

przygotowanie potrawy cd

Garnek Eli po grillu

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić ( trochę wody z gotowania makaronu zachować ) i do dać do garnka. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

przygotowanie potrawy cd

Garnek Eli po grillu

Wszystkie składniki wymieszać, dodać odrobinę wody z gotowania makaronu i dusić kilka minut żeby smaki się przegryzły. Smacznego!