ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Kotlety pieczarkowo-makaronowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, łatwe, szybkie i tanie kotlety pieczarkowe z makaronem. Doskonale smakują na zimno np. z sosem czosnkowym.

Kotlety pieczarkowo-makaronowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety pieczarkowo-makaronowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety pieczarkowo-makaronowe
Makaron najlepiej ugotować wieczorem w nie osolonej wodzie, odcedzić i przykryty zostawić w lodówce na następny dzień.

Pieczarki obrane pokroić w małe kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - nie solić - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić.

Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę.

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej strony na średnim ogniu, odkładać na talerz.
Kotlety pieczarkowo-makaronowe
Pieczarek nie solić, le[piej się usmażą i nie pusczą soku dużo.
Kotlety pieczarkowo-makaronowe
Smażyć na rumiano na średnim ogniu z każdej strony.
Kotlety pieczarkowo-makaronowe
Można je podać również na ciepło z surówkami.
Kotlety pieczarkowo-makaronowe
Nam smakują z jogurtowym sosem czosnkowym.