Sposób przygotowania:
Kotlety pieczarkowo-makaronowe
Makaron najlepiej ugotować wieczorem w nie osolonej wodzie, odcedzić i przykryty zostawić w lodówce na następny dzień.
Pieczarki obrane pokroić w małe kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - nie solić - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić.
Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej strony na średnim ogniu, odkładać na talerz.
Pieczarki obrane pokroić w małe kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - nie solić - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić.
Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej strony na średnim ogniu, odkładać na talerz.