Mielone z serem i ogórkiem Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na kotlety mielone z dodatkami

Mielone z serem i ogórkiem Ewa52

Składniki:

Mielone z serem i ogórkiem Ewa52

 

  • Mięso mielone około 300 gram
  • Ogórek mały 2 sztuki
  • Ser wg. uznania 3 cienkie plastry
  • Bułka czerstwa mała 1 sztuka
  • Bułka tarta do panierowania
  • Szczypiorek 1/2 pęczku
  • Jajko 1 sztuka
  • Przyprawa typu vegeta do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z serem i ogórkiem Ewa52
Bułkę namoczyłam w wodzie oraz odcisnęłam, do miseczki przełożyłam mięso, wbiłam jajko, dodałam bułkę, wyrobiłam masę, następnie doprawiłam przyprawą typu vegeta, dodałam posiekanego szczypiorku i ponownie wyrobiłam masę, następnie z przygotowanej masy, uformowałam małe płaskie kotleciki, na środek każdej sztuki ułożyłam po małym plasterku ogórka oraz sera, gotowe kotleciki delikatnie spłaszczyłam by zawartość była w środku i nie było jej widać. Na koniec każdą sztukę obtoczyłam delikatnie w bułce tartej i smażyłam z obu stron na rozgrzanym oleju.