Sposób przygotowania:
Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem
Mięso przekładamy do miski. Solimy, pieprzymy. Dodajemy musztardę. Cebulę kroimy w kostkę - dorzucamy do mięsa. Wbijamy jajko, dosypujemy tartej bułki. Wyrabiamy mięsną masę. Masę dzielimy na części. Każdą po kolei rozpłaszczamy w rękach. Na każdy placuszek kładziemy ogórka kiszonego - -oblepiamy go mięsem. Obtaczamy w mące i smażymy na złoto na oleju. Ja trochę podsmażyłam na patelni, następnie przełożyłam zraziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekłam je przez 10 minut w 160st.Do oleju, który został nam ze smażenia dolewamy trochę gorącej wody. Dorzucamy grzybki i dusimy do miękkości grzybków. Na koniec zabielamy śmietaną. Można dosolić i popieprzyć do smaku.
G0l0nka
_kiniaa
pepsicOLA