pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moja propozycja na podanie mięsa mielonego. Szybko, smacznie, nieco inaczej :)

Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem

 

  • Na 10 zrazików:

 

 

  • Do sosu:
  • kilka suszonych grzybków
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem
Mięso przekładamy do miski. Solimy, pieprzymy. Dodajemy musztardę. Cebulę kroimy w kostkę - dorzucamy do mięsa. Wbijamy jajko, dosypujemy tartej bułki. Wyrabiamy mięsną masę. Masę dzielimy na części. Każdą po kolei rozpłaszczamy w rękach. Na każdy placuszek kładziemy ogórka kiszonego - -oblepiamy go mięsem. Obtaczamy w mące i smażymy na złoto na oleju. Ja trochę podsmażyłam na patelni, następnie przełożyłam zraziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekłam je przez 10 minut w 160st.Do oleju, który został nam ze smażenia dolewamy trochę gorącej wody. Dorzucamy grzybki i dusimy do miękkości grzybków. Na koniec zabielamy śmietaną. Można dosolić i popieprzyć do smaku.
Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem
Z mięsa musztardy cebuli i przypraw wyrabiamy masę
Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem
Na każdą część kładziemy ogorka i formujemy zraziki
Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem
Przed smażeniem zraziki obtaczamy delikatnie w mące
Mielone zraziki z kiszonym ogórkiem
Smażymy na złoto, potem olej wykorzystujemy do sosu