katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielony z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Mielony trochę urozmaicony dodatkiem jajka. Smaczny jako dodatek do obiadu i smaczny z kromką chleba.

Mielony z jajkiem

Składniki:

Mielony z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Mielony z jajkiem
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Bułki moczymy w mleku albo w rosole i odciskamy. Dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też przygotowany czosnek i cebulę. Wbijamy jajka, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Mięsną masę dzielimy na dość duże kotlety. Formujemy kulę i rozpłaszczamy na posypanej bułką desce i kieliszkiem wycinamy oczko.

Krążek z mięsa kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, podsmażamy i przewracamy na drugą stronę. Wbijamy małe jajko i zasmażamy razem z kotletem.

Jajek będzie potrzeba tyle ile zrobimy kotletów.