Sposób przygotowania:
Mielony z jajkiem
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Bułki moczymy w mleku albo w rosole i odciskamy. Dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też przygotowany czosnek i cebulę. Wbijamy jajka, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Mięsną masę dzielimy na dość duże kotlety. Formujemy kulę i rozpłaszczamy na posypanej bułką desce i kieliszkiem wycinamy oczko.
Krążek z mięsa kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, podsmażamy i przewracamy na drugą stronę. Wbijamy małe jajko i zasmażamy razem z kotletem.
Jajek będzie potrzeba tyle ile zrobimy kotletów.
Mięsną masę dzielimy na dość duże kotlety. Formujemy kulę i rozpłaszczamy na posypanej bułką desce i kieliszkiem wycinamy oczko.
Krążek z mięsa kładziemy na rozgrzanym tłuszczu, podsmażamy i przewracamy na drugą stronę. Wbijamy małe jajko i zasmażamy razem z kotletem.
Jajek będzie potrzeba tyle ile zrobimy kotletów.