Sposób przygotowania:
Mielone z jajkiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać , pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, ostudzoną cebulę i zmieloną w maszynce bułkę. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
Z masy mięsnej formować kotlety, lekko spłaszczyć, nakładać na środek każdego kotleta ugotowane jajko, dobrze zlepiać.
Obtaczać kotlety w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać , pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, ostudzoną cebulę i zmieloną w maszynce bułkę. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
Z masy mięsnej formować kotlety, lekko spłaszczyć, nakładać na środek każdego kotleta ugotowane jajko, dobrze zlepiać.
Obtaczać kotlety w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.