benenati

benenati

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Mięsko w sosie śmietanowo-szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mięsko w sosie śmietanowo-szpinakowym

Mięsko w sosie śmietanowo-szpinakowym

Składniki:

Mięsko w sosie śmietanowo-szpinakowym

 

  • porcja mięsa
  • pół opakowania rozdrobnionego szpinaku
  • czosnek, sól, pieprz
  • kubeczek śmietany
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięsko w sosie śmietanowo-szpinakowym
Pół paczki rozmrożonego szpinaku podsmażamy na oliwie, przyprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Mięso np. kurczaka kroimy w kawałki, doprawiamy i smażymy na drugiej patelni. Po usmażeniu dodajemy do szpinaku.
Dusimy chwilę i dodajemy mały kubeczek śmietany. Jeszcze chwilę dusimy i gotowe :)

Podawać kto z czym lubi-my mieliśmy z ziemniakami bo mąż nie lubi z makaronem, ryżem czy co gorsza kaszą ;)

Tagi:

mięso szpinak