Sposób przygotowania:
Mięsna pasta do pieczywa
Ugotowane i wystudzone mięso obieramy z kości i drobno kroimy. Drobno kroimy też jajko i dodajemy do pokrojonego mięsa. Dodajemy też drobno pokrojony por. Wszystko mieszamy. Dodajemy miękkie masło (można troszkę więcej) i dalej mieszamy ucierając.
Doprawiamy do smaku( można zaostrzyć musztardą). Smarujemy kromki pieczywa i robimy spory kleks z sosu borówkowego.
Doprawiamy do smaku( można zaostrzyć musztardą). Smarujemy kromki pieczywa i robimy spory kleks z sosu borówkowego.
![Mięsna pasta do pieczywa Mięsna pasta do pieczywa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesna-pasta-do-pieczywa-505203.jpg)
![Mięsna pasta do pieczywa Mięsna pasta do pieczywa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesna-pasta-do-pieczywa-505204.jpg)
![Mięsna pasta do pieczywa Mięsna pasta do pieczywa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesna-pasta-do-pieczywa-505205.jpg)
![Mięsna pasta do pieczywa Mięsna pasta do pieczywa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesna-pasta-do-pieczywa-505206.jpg)
![Mięsna pasta do pieczywa Mięsna pasta do pieczywa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesna-pasta-do-pieczywa-505207.jpg)
![Mięsna pasta do pieczywa Mięsna pasta do pieczywa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesna-pasta-do-pieczywa-505208.jpg)