Sposób przygotowania:
Mięsne gniazdka z jajkiem
Bułkę moczymy w wodzie. Cebulę dokładnie obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie szklimy ją na patelni. Do miski wkładamy mięso mielone. Dodajemy przestygniętą cebulę, posiekany koperek, odciśniętą bułkę i jedno jajko. Następnie solimy i pieprzymy do smaku i całość mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Z podanej porcji wychodzą 3 gniazdka. Masę dzielimy na 3 części. Z każdej części formujemy kotlet i lekko go spłaszczamy. Kolejno za pomocą kieliszka robimy spory dołek. Aby dno kieliszka nie kleiło się do mięsa warto je zwilżyć wodą. Następnie gniazdka obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron na patelni. Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem. Wykładamy do niej kotlety. W powstałe zagłębienia wkładamy żółtka. Całość zapiekamy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut. Życzę smacznego ;)
szpileczka
Cukiereczek13
Tak :) Gotuj krok po kroku ;)