ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Mięsne kulki do zup

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kulki dodaję do zup jarzynowych, kapuśniaku, żurku lub barszczów białych kiedy mam ochotę na coś bardziej treściwego. Polecam!

Mięsne kulki do zup Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne kulki do zup

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kulki do zup
Mięso mielone wyjmujemy z opakowania i układamy w miseczce. Jajko myjemy a następnie wbijamy je do mięsa. Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę do reszty składników. Ilość czosnku zależy od naszych indywidualnych preferencji. Wszystko solimy i dodajemy pieprzu. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie do momentu uzyskania gładkiej masy. Z masy tej formujemy kulki. Kulki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy razem z zupami. Smacznego!
Mięsne kulki do zup
Używam mięsa wieprzowo - wołowego ale można również drobiowego użyć.
Mięsne kulki do zup
Jajko sprawi że mięso będzie się dobrze kleić.
Mięsne kulki do zup
Czosnek stanowi ważny element tego dodatku.
Mięsne kulki do zup
Gotowe kulki nie powinny być zbyt duże gdyż wtedy będą się dłużej gotowały.

Tagi:

mięso