madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Mięsne paluszki w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ciekawe paluszki sezamowe idealnie nadają się na przekaskę.

Mięsne paluszki w sezamie

Składniki:

Mięsne paluszki w sezamie

 

Sposób przygotowania:

Mięsne paluszki w sezamie
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, a następnie gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu mięso studzimy, osuszamy i kroimy w cienkie, długie paski. Następnie bułkę tartą łaczymy z sezamem, a w oddzielnym talerzu rozkłócamy jajka. Paski kurczaka moczymy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce z sezamem. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.