tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Mięsne spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu spaghetti z chudym mięsem mielonym z szynki ze świeżym pomidorami i z puszki.

Mięsne spaghetti Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mięsne spaghetti

Na spaghetti mięsne

  • 400 g makaronu 100% durum
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 4 pomidorki cherry
  • 40 g sera salami z pieprzem
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 500 g mięsa chudego z szynki
  • 1 jajko
  • pieprz ziołowy
  • sól himalajska ziołowa
  • majeranek
  • oregano
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Mięsne spaghetti
1) Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente.

2) Mięso mielone z szynki przekładamy do miski, wbijamy jajko i posypujemy solą himalajską ziołową i pieprzem ziołowym, łączymy za pomocą ręki.

3) Na patelni rozgrzewamy olej.

4) Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.

5) Do cebuli wrzucamy mięso i podsmażamy.

6) Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do mięsa z cebulą.

7) Dodajemy pomidory z puszki i mieszamy.

8) Następnie wsypujemy majeranek, oregano, pieprz ziołowy i mieszamy.

9) Pod koniec wrzucamy pokrojony w kostkę ser i mieszamy.

10) Do naczyń nakładamy makaron i polewamy sosem, podajemy.
Mięsne spaghetti
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente.
Mięsne spaghetti
Przyprawione mięso wrzucamy do podsmażonej cebulki.
Mięsne spaghetti
Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do mięsa z cebulą.
Mięsne spaghetti
Następnie wsypujemy majeranek, oregano, pieprz ziołowy i mieszamy.
Mięsne spaghetti
Pod koniec wrzucamy pokrojony w kostkę ser i mieszamy.