Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
1) Od szparagów odłamujemy twarde końce, myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty.
2) Ugotowane szparagi kroimy w kostkę.
3) Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu i przekładamy do miseczki.
4) Mięso mielone z łopatki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, posypujemy pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi i smażymy.
5) Do usmażonego mięsa dodajemy kaszę jaglaną i mieszamy.
6) Następnie dodajemy ricottę i ponownie mieszamy.
7) Od papryki odcinamy górną część z zielonym ogonkiem, myjemy.
8) Na dnie układamy kolejno: po plasterku kindziuka, szparagi i farsz mięsny.
9) Pomidorki cherry myjemy, przekrajamy na pół i układamy na farszu.
10) Posypujemy mozzarellą i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
2) Ugotowane szparagi kroimy w kostkę.
3) Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu i przekładamy do miseczki.
4) Mięso mielone z łopatki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, posypujemy pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi i smażymy.
5) Do usmażonego mięsa dodajemy kaszę jaglaną i mieszamy.
6) Następnie dodajemy ricottę i ponownie mieszamy.
7) Od papryki odcinamy górną część z zielonym ogonkiem, myjemy.
8) Na dnie układamy kolejno: po plasterku kindziuka, szparagi i farsz mięsny.
9) Pomidorki cherry myjemy, przekrajamy na pół i układamy na farszu.
10) Posypujemy mozzarellą i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.