Sposób przygotowania:
Czosnkowe schaboweETAP 1:
Plastry schabu umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić tłuczkiem do mięsa na kotlety. Ząbki czosnku obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
Zmiażdżonym czosnkiem natrzeć kotlety z każdej strony. Następnie doprawić je solą, pieprzem czarnym mielonym i pieprzem ziołowym.
Doprawione kotlety owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Na osobny talerz wysypać trochę bułki tartej. Kotlety panierować w jajku i w bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety wykładać na ręcznik papierowy żeby odsączyć je z tłuszczu. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.