aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Mięso gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste w przygotowaniu mięso gyros, które może być dodawane do sałatek jak i jako dodatek do ziemniaków lub frytek.

Mięso gyros Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso gyros

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do kebaba i gyrosa
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Mięso gyros
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do miski, przyprawiamy obficie przyprawą do kebaba i gyrosa. Następnie dodajemy oliwę i całość mieszamy, odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i wkładamy na nią nasze mięso na gyrosa. Smażymy około 5 minut stale mieszając, aby każdy kawałek mięsa mógł się usmażyć. Uzyskaliśmy pyszne pikantne mięsko które możemy dodawać do sałatek, do kebabów lub tortilli jak i jako dodatek do ziemniaków lub frytek.
Mięso gyros
Myjemy i osuszamy filety, następnie kroimy w kostkę.
Mięso gyros
Obficie przyprawiamy przyprawą do gyrosa.
Mięso gyros
Przyprawione mięso mieszamy z oliwą i wkładamy do lodówki.
Mięso gyros
Następnie smażymy na mocno rozgrzanej patelni cały czas mieszając.