SUPERPRZEPIS

Gulasz z wątróbki i papryki

  • 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Gulasz z wątróbki i papryki Więcej zdjęć (4)

Zapraszam na smaczne danie jednogarnkowe, które możemy podać na obiad lub jako samodzielny posiłek. Polecam.

Składniki:

Gulasz z wątróbki i papryki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki i papryki
Wątróbkę moczymy w wodzie (około 30 minut), dokładnie myjemy i odsączamy z wody. Osuszamy na papierowym ręczniku.

Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę

Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy około 5 minut.

W międzyczasie wątróbkę czyścimy i kroimy w dużą kostkę i dokładamy do smażonych warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i wlewamy wodę. Gotujemy razem przez 10 minut.

Dodajemy śmietankę i przyprawy, zagotowujemy.
Gulasz z wątróbki i papryki
Umytą paprykę kroimy w kostkę, cebulę w kosteczkę.
Gulasz z wątróbki i papryki
Cebulę i paprykę smażymy na rozgrzanym maśle.
Gulasz z wątróbki i papryki
Do przesmażonych warzyw dodajemy pokrojoną wątróbkę.