Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbki i papryki
Wątróbkę moczymy w wodzie (około 30 minut), dokładnie myjemy i odsączamy z wody. Osuszamy na papierowym ręczniku.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy około 5 minut.
W międzyczasie wątróbkę czyścimy i kroimy w dużą kostkę i dokładamy do smażonych warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i wlewamy wodę. Gotujemy razem przez 10 minut.
Dodajemy śmietankę i przyprawy, zagotowujemy.
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy około 5 minut.
W międzyczasie wątróbkę czyścimy i kroimy w dużą kostkę i dokładamy do smażonych warzyw. Smażymy razem przez kilka minut i wlewamy wodę. Gotujemy razem przez 10 minut.
Dodajemy śmietankę i przyprawy, zagotowujemy.
robaczek
kuchenny świat
lukrowanepierniczki
kuchenny świat