Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone, smażyć do miękkości.
Pomidory ponacinać, zalać wrzątkiem, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Dodać do usmażonego mięsa, doprawić do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Ser zetrzeć na grubej tarce.
Cukinię przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć pestki, posypać solą, pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowanym oliwą.
Cukinię przykryć folią i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut do miękkości.
Upieczoną cukinię nafaszerować przygotowanym mięsem mielonym, posypać startym serem, podpiec jeszcze 10 minut.
Podawać z grzankami.
Pomidory ponacinać, zalać wrzątkiem, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Dodać do usmażonego mięsa, doprawić do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Ser zetrzeć na grubej tarce.
Cukinię przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć pestki, posypać solą, pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowanym oliwą.
Cukinię przykryć folią i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut do miękkości.
Upieczoną cukinię nafaszerować przygotowanym mięsem mielonym, posypać startym serem, podpiec jeszcze 10 minut.
Podawać z grzankami.
lukrowanepierniczki
robaczek
Czekoladka 2