Sposób przygotowania:
Mięso na roladki z mlecznej marynaty
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Mięso przekładamy cebulą oraz połamanymi liśćmi laurowymi i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na ok 3 godz albo na noc.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie żeby odparować. Dodajemy troszkę masła i chwilę dusimy. Zdejmujemy z patelni, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i łyżkę tartej bułki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Nakładamy przygotowane pieczarki i zwijamy w roladki ( można spiąć wykałaczką).
Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Oprószamy papryką, podlewamy bulionem, skrapiamy olejem i przykrywamy folią aluminiową.
Odkrywamy po ok 30 min i pieczemy do miękkości ok 20 min w 190 stopniach.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie żeby odparować. Dodajemy troszkę masła i chwilę dusimy. Zdejmujemy z patelni, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i łyżkę tartej bułki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Nakładamy przygotowane pieczarki i zwijamy w roladki ( można spiąć wykałaczką).
Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Oprószamy papryką, podlewamy bulionem, skrapiamy olejem i przykrywamy folią aluminiową.
Odkrywamy po ok 30 min i pieczemy do miękkości ok 20 min w 190 stopniach.