paulinaanna777

paulinaanna777

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Mięso w galarecie z papryczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa idealna na przystawkę. Wspaniale prezentuje się na stole i jest wyjątkowo smaczna:)

Mięso w galarecie z papryczką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w galarecie z papryczką

 

  • ok. pół litra rosołu.
  • 1 marchewka.
  • 1 papryka czerwona.
  • 1 szt. żelatyny.
  • mięsko ugotowane (może być udko, pierś z kurczaka, według uznania).

 

Sposób przygotowania:

Mięso w galarecie z papryczką
- Do wrzącego rosołu dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do wystygnięcia. - Marchewkę i paprykę pokroić w kosteczkę i dusić na patelni do miękkości, ale tak żeby zachować ich kształt. - Ugotowane mięsko pokroić według uznania. - Do salaterki włożyć mięsko, przysypać je przygotowaną marchewką i papryką. - Całość zalać przestudzoną żelatyną i odstawić do stężenia. SMACZNEGO!!!
Mięso w galarecie z papryczką
Najbardziej nadaje się domowy rosół, ale gdy nie ma czasu na jego przygotowanie to można wykorzystać rosół z kostki.
Mięso w galarecie z papryczką
Marchewkę i paprykę kroimy w kostkę i dusimy na patelni.
Mięso w galarecie z papryczką
Do gorącego rosołu dodajemy żelatynę i studzimy.
Mięso w galarecie z papryczką
Najpierw do salaterki wkładamy mięsko, a później przysypujemy je warzywami.