Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w przyprawie do grillaETAP 1:
Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miseczki, dodać olej czosnkowy, przyprawę do grilla, paprykę wędzoną, sok z cytryny i syrop z agawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
ETAP 2:
Umyte mięso podzielić na porcje, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i kolorowym pieprzem.
ETAP 3:
Dokładnie obtoczyć w marynacie, włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, szczelnie spiąć i odłożyć do lodówki na 3-4 godziny.
ETAP 4:
Następnie mięso wraz z rękawem ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, wykałaczką zrobić kilka otworków w rękawie, wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 50-60 minut.
Kilka minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw a mięso posypać startym na grubej tarce serem mozzarella, zapiec.